לפני שאתם בוחרים בתקליטן עליכם להחליט האם אתם רוצים תקליטן אשר משלב מספר סגנונות או כזה המתמחה בסגנון מסוים. הבחירה בתקליטן שמתמחה בסגנון אחד, אומנם מגבילה אתכם במוזיקה שתתנגן בערב האירוע, אך מנגד אם האירוע מיועד לקהל מסוים יתכן שזה הפיתרון עבורכם.
בפגישה עם התקליטן בחנו את הכימיה ביניכם. האם הוא מבין מה אתם רוצים שהוא ינגן? חשוב שאתם תהיו אלה שמחליטים על המוזיקה שתנוגן באירוע ולא הוא. בחנו כמה חומר מוזיקלי יש לו, כך תוכלו לדעת עד כמה הוא מגוון, מעודכן ומקצועי. בקשו לדעת על הציוד שלו, על מנת לדעת עד כמה הוא משוכלל והאם הוא מתאים לאירוע בסדר גודל שאתם מפיקים.
תקליטנים רבים משתמשים במחשבים המפעילים את המוזיקה, ובתאום איתה את התאורה. שילוב זה יכול להפוך את האירוע למיוחד במינו. ציוד ההגברה של תקליטנים אמור לתת צליל נקי, עם יכולות להפיק קולות של אפקטים שונים. בררו האם התקליטן עצמו מפעיל ציוד זה או שמא הוא מביא עמו טכנאי שעוזר לו. ניתן גם להשתמש בעבודות וידיאו לצד המוזיקה המתנגנת, דבר שיכול להיות יעיל עבורכם אם ברצונכם להציג תמונות שלכם או של דבר כלשהו בעת הריקודים.
כיום נוהגים תקליטנים לעבוד בזוגות ואף בשלישיות. היתרון בכך הוא שבעוד אחד מפעיל את המוזיקה, אחר מפעיל את האפקטים המשתלבים במוזיקה.
אפקטים נוספים שתקליטנים רבים משתמשים בהם, הם זיקוקים (כאן חשוב לדעת האם המקום בו מתקיים האירוע מסכים לכך), לייזר עשן, רקדניות ועוד. מצד אחד זה מעורר ומשלב את הקהל, מצד שני, בחנו האם זה מתאים לאירוע שלכם, והאם זה תואם את התכנון שלכם.
אחרי שבחרתם תקליטן חשוב להסביר לו מתי עליו להכניס שיר מיוחד שאתם רוצים, מתי הוא צריך להרקיד את הקהל ומתי זמן הארוחה באירוע. לכל תקליטן יש רשימת שירים לכול רגע חשוב באירוע, ואם יש לכם שירים מועדפים בקשו ממנו שינגן אותם. אך אם לא- אתם יכולים להיעזר בו על מנת שיעזור לכם לבחור.
חשוב שתבחרו בתקליטן מקצועי בעל ציוד משוכלל, שיכול להלהיב את הקהל, אך יותר מזה- שיגרום לכם ולקהל את מירב ההנאה. בסופו של דבר הרי זו מטרתכם וזו עבודתו.