בחירת צלם לאירוע איננה דבר קל. בשלב הראשון ניתן להיעזר בהמלצות של חברים, לאחר מכן יש לפגוש מספר צלמים, על מנת להתרשם מהם באופן אישי.
חשוב שבפגישה איתם נתרשם מעבודות שהם עשו, רצוי אלבומים שלמים ולא אוסף תמונות מאירועים שונים. חשוב להביט על עבודות בסגנונות שונים, כגון אולם פתוח או סגור, תמונות באור ותמונות בחושך, תמונות מקבלת פנים ותמונות מעת האירוע עצמו וכדומה. כך נוכל להתרשם לעומק מעבודתם. רצוי לבדוק עם איזה ציוד הם עובדים, ולקבל מהם הסבר, על מנת שנבין האם זה בדיוק מה שאנו מחפשים.
שצילום על פילם הוא איכותי יותר.
יש לקבוע מראש אילו אלבומים או כמה דיסקים אנו מקבלים. חשוב שיהיו אלה הדיסקים המקוריים. יש לבחון כמה צלמים יש בצוות הצילום, והאם יש לצלם ציוד גיבוי למקרה של תקלה. כמו כן, יש לקבוע שהצלם עובד ללא הגבלת שעות, כך שהוא יישאר עד סוף האירוע.
כיום נהוג לצלם בשתי צורות:
א.מצלמה דיגיטאלית- צילום מתוחכם יותר ומהיר יותר, אך יש הטוענים שהוא פחות איכותי מצילום של פילם. היתרון הוא, שייתכן וכבר בסוף הערב נוכל לקבל דיסק עם התמונות, ולברור מתוכו מה רוצים לפתח ומה לא. בצילומים דיגיטאליים ניתן לשחק באמצעות תוכנות מתאימות, ולהשיג כל מיני אפקטים, כמו, למשל להפוך את התמונות לשחור לבן.
ב.מצלמת פילם- צילום איטי יותר, לא ניתן לעצב את התמונות ולא ניתן לברור איזה תמונות לפתח ואיזה לא, אך יש הטוענים כפי שציינתי,
דבר הכרחי הוא התאמת ציפיות ורצונות. עליכם להרגיש שיש ביניכם לבין הצלם כימיה, ושהוא מבין מה אתם רוצים וכך הוא יפעל. האם יהיו צילומים מבוימים (בהם הצלם אומר לנוכחים היכן לעמוד ואיך לחייך), מה שיוציא אולי את הצד הפוטוגני של הנוכחים אך יהיה זה מבוים, או שתעדיפו צילומים אותנטיים, שיבטאו ספונטאניות. ניתן כמובן לשלב בין השניים.
ישנן דרכי צילום שונות: א.דוקומנטארי- צילום ישיר ואינטימי, בו הצלם מצלם לא רק את הצפוי, אלא גם רגעים קטנים מן האירוע. ב.קליפי- צילום מהיר, תזזיתי, שיבטא את האירוע אך לא בהכרח יקלוט כל דבר ודבר. ג.אישי- צילום שיתאר את האירוע מבעד לעיני בעלי השמחה. החיסרון של צילום כזה הוא, שהוא לא ייתן ביטוי לדברים אחרים באירוע. ד.צופה- הצלם כצופה מן הצד, המצלם את האירוע. יש בצילום כזה קרירות וחוסר רגש, שעלולים להחטיא את המטרה.
חשוב מאוד שהצלם יהיה פעלתן, ינוע באולם ויצלם, שיהיה לו מגע אישי בצילום ושיבטא את הרצונות שלכם בתמונות. רק ככה יוכלו התמונות לספר את האירוע כפי שהוא, ולהעביר את רגשותיו לאלו הצופים בתמונות.
באירועים פרטיים נוהגים בעלי השמחה לבקש מהצלם לצלם אותם לפני האירוע באזור מיוחד עבורם. כמו כן, לא פעם מלווה הצלם את בעלי השמחה במשך יום החגיגה. לכן חשובה לא רק המקצועיות שלו, אלא גם הכימיה שלו איתכם. חשוב שתרגישו שהוא נותן 100% מעצמו לאירוע, ושהוא נוכח בכל הרגעים החשובים לכם, על מנת לבטא אתכם דרך התמונות.
בכל אירוע, נוכח גם צלם וידאו. יש לבדוק שהצלם מחובר למערכת התקליטן, כך תהיה לוידיאו אפשרות שמע. עדיף שהצלם יערוך את הקלטת, שכן הוא זה שהיה באירוע, והוא יידע מה להשאיר ומה להוריד. במידה ומדובר בצילום על דיסק די וי די, רצוי שהדיסק לא יהיה ארוך יותר משעה, על מנת שיעבוד כראוי. אם מדובר באירוע גדול, עדיף לעיתים שיהיו שני צלמי וידיאו.
זכרו, מאחר ולרוב הצילום הינו באירוע מיוחד וחד פעמי עבורכם, התיעוד שלו הוא מה שתרצו לקחת איתכם לכל מקום. לשם כך אתם צריכים צלם מקצועי וטוב.