מה תפקידה של חברת קייטרינג באירוע
תפקידה של חברת קייטרינג מתחיל עם תכנון האירוע, כאשר על החברה מוטל להכין תפריט שיתאים לאירוע ולבעל האירוע, צורת הגשה שתתאים לנוכחים באירוע ולאחר מכן עליה להכין ולהגיש את האוכל בשעת האירוע עד סופו .
כיצד נקבע תפריט האירוע
מאחר ומדובר באירוע אישי, שלכם, חשוב שהתפריט יכלול דברים האהובים עליכם . אך מאחר ובאירוע נוכחים אורחים רבים אשר לא בהכרח אוהבים את מה שאתם אוהבים, ואין לכם אפשרות לדעת מה כל אחד אוהב, עליכם ועל חברת קייטרינג ליצור תפריט שרוב האנשים באירוע יהנו ממנו . תפריט זה צריך להיות מיוחד, רב גוני, ולכלול דברים מיוחדים ודברים פשוטים כאחד .
אלו צורות הגשה אפשריות באירוע
ישנן מספר צורות הגשה פופולאריות : צורת הגשה אחת היא מזנון פתוח - מזנון בהגשה עצמית של הנוכחים, כאשר ליד שולחנות המזנון נמצאים מלצרים של חברת הקייטרינג המגישים לצלחות הנוכחים . צורת הגשה שנייה היא תפריט והגשה באמצעות מלצרים אל שולחנות הנוכחים . צורה זו אומנם זולה יותר, אך היא גם מאפשרת פחות בחירה לנוכחים .
כיצד בוחרים חברת קייטרינג
ראשית, הבחירה נעשית לפי המלצות חברים והיכרות מאירועים קודמים . שנית, חברות הקייטרינג מעניקות שירותי טעימה בעת תכנון האירוע, כך שתוכלו להתרשם הן מן האוכל והן מעבודת המלצרים בעת הגשת האוכל . שלישית, חשוב שהחברה תהיה בעלת היצע גדול של מנות, שהאוכל לא יהיה תעשייתי (ולכן אין חשיבות לגודל החברה), חשוב שמנהל החברה יהיה נוכח באולם בעת האירוע ושהחברה תקיים מערך מלצרות גדול, כך שלא תהיה בעיה בשעת האירוע .
מה עלינו לעשות על מנת שחברת הקייטרינג תוכל לעשות את עבודתה כנדרש
בטרם אתם מזמינים חברת קייטרינג לאירוע חשוב לברר האם המקום בו אתם מתכננים את האירוע מאפשר עבודה של חברת קייטרינג חיצונית ולא דורש שתעבדו עם הקייטרינג של המקום . לאחר מכן עליכם לתכנן לוח זמנים ולהתאים אותו לזמן הארוחה באירוע , כך שלא תהיה התנגשות בין הטקס לאוכל או בין זמן הנאומים לאוכל . חשוב לקבוע מראש כמה מוזמנים יהיו באירוע ולקחת בחשבון את הכמות המקסימאלית של הנוכחים האפשריים באירוע .
מחיר הקייטרינג נקבע לפי כמות המוזמנים, קרי- פר ארוחה . יש לקבוע מראש עם החברה כמה מלצרים יהיו באירוע, וכן להבהיר שעליהם להישאר במקום עד שהאירוע נגמר ללא שעת סיום קבועה מראש .