עסקת ליסינג היא למעשה עסקה בה חברת הליסינג המחזיקה בצי כלי רכב מחכירה רכב לחוכר לתקופה אשר נקבעת מראש בחוזה בין הצדדים. בזמן זה הרכב נחשב שייך לחוכר, זאת, כמובן, עם הגבלות שונות. את הטיפולים והתיקונים לרכב עושה חברת הליסינג, שהרי היא גם זאת שנהנית מתשלומי הביטוח במידה והרכב נפגע או נחבל. מבחינת שאר התנאים- הרכב נחשב שייך לחוכר עד סיומה של תקופת החוזה.
מהי עסקת ליסינג לאזרח פרטי? מדובר בעסקה אשר דומה במשמעותה להלוואה בנקאית: למעשה חברת הליסינג מחכירה את הרכב תמורת דמי שכירות חודשיים. לרוב תקופה זו מגיעה עד חמש שנים, ובסיומה יכול החוכר לרכוש את הרכב בתנאים טובים, בדיוק כפי שחברות עסקיות יכולות לרכוש את הרכב במסגרת עסקאות ליסינג מימוני.
היתרון של עסקת ליסינג פרטית הוא תנאיה הטובים והגמישים המותאמים לחוכרים. בנוסף, יכול החוכר ליהנות מאחזקת הרכב שתיעשה על ידי חברת הליסינג. החסרונות של שיטה זו הם שלהבדיל מליסינג עסקי, אין ליסינג פרטי מוכר במס, ולא פעם האחזקה על ידי חברת ליסינג היא יקרה מאשר אחזקה באופן פרטי על ידי החוכר, גם אם מדובר בהשקעה של זמן בנוסף לזו של כסף.
מה צריך לבדוק בליסינג פרטי? את הביטוח שעורכת חברת הליסינג, מהו נוהל הפיצוי של החברה, כמה ימים אחרי התאונה או הגניבה מקבלים רכב חלופי, והאם בכלל עסקת הליסינג כוללת ביטוח מקיף, או שיש לעשות אותו בנפרד. יש לבדוק האם חובה לבצע ביטוח בחברת הליסינג, ובמקרה שלא- האם יש צורך להתקין אמצעי מיגון לרכב.
בעת חתימה על חוזה ליסינג יש לבדוק גם האם ישנן הגבלות על הנהג. כשמדובר על הגבלות בעסקת ליסינג הכוונה היא בראש ובראשונה להגבלות קילומטרים. יש לבחון מה הן ההגבלות ומה הקנס על כל חריגה. בנוסף, חשוב לבדוק האם ניתן לצאת מן העסקה במהלכה, והאם ניתן להחליף רכב באמצע העסקה. עסקאות ליסינג פרטי, כמו ליסינג עסקי, נחתמות בחוזה בין הצדדים. חשוב לקרוא את החוזה, לעבור על כל סעיפיו, ובמקרה של חוסר הבנה- לבקש הבהרות, על מנת שבעת חתימה על החוזה תדעו בדיוק על מה אתם חותמים.