מכשיר השמיעה שלך מתוחכם ורגיש, וביצועיו השגרתיים תלויים במידה רבה בטיפול אותו אתה מעניק לו. להלן מספר עצות מועילות לאחזקתו:
לא משנה מהו סוג המכשיר- עליך לנקותו בתדירות גבוהה בנייר טישו יבש. יש להימנע מניקוי עם מים וסבון, מפני שהרטיבות מיחד ומרכיביו הכימיים של הסבון מאידך עלולים לפגוע במכשיר.
חשוב לדעת שצורת השימוש במכשיר השמיעה קובעת את צריכת הסוללות: אתה יכול להאריך את חיי הסוללה במספר דרכים: הוצאת הסוללות מהמכשיר בלילה או בזמן שאינך משתמש בו, שמירה על מגעים נקיים (מכשיר נקי ולא סתום ייצרוך פחות סוללות). הקפד לקנות סוללות המתאימות למכשיר שלך ממפיץ מוסמך. שמור את הסוללות במקום יבש וקריר (לא במקרר). קנה סוללות בכמות מספקת לחודשיים לכל היותר. זכור! סוללות ישנות מאבדות אנרגיה.
חשוב לשמור על המכשיר משעוות האוזן, שיכולה לסתום אותו ולהפריע להגברת הצלילים. כמות גדולה של שעווה עלולה לגרום לנזק בתוך המכשיר. לעולם אין לנקות מכשיר שמיעה באמצעות סיכות, עפרונות, קיסמי שיניים, מלקחיים או פינצטות. אלה עלולים לגרום לנזקים חמורים ובלתי הפיכים למכשיר.
עוד מספר עצות פשוטות אך מועילות:
אין לחשוף את מכשיר השמיעה לטמפרטורות גבוהות (כגון הנחתו על תנור אפיה, או מתחת לשמשה קדמית של מכונית החשופה לקרני השמש), אין להרכיב את המכשיר בזמן טיפול בשיער ( כולל מיבש שיער) , אין להיכנס איתו לחדר האמבטיה. חשוב להסיר את המכשיר לפני שנכנסים לשם, בגלל הלחות הגבוהה והרטיבות- האויב מספר אחד של מכשירים חשמליים. המכשיר חייב תמיד להיות יבש. חשוב לשמור על המכשיר הרחק מבעלי חיים ביתיים ( חתולים וכלבים), עקב סקרנותם הם עלולים ללעוס או לפרק את המכשיר. מכשיר השמיעה חייב להיות כבוי כשאינו בשימוש.
יש להקפיד על ביקורות תקופתיות למכשיר על פי המלצת היצרן. רוב מכשירי השמיעה מגיעים עם פילטר נגד שעוות האוזן. הפילטר מונע נזק למכשיר. בביקורת תקופתית רצוי, לפי המלצת הסוכן, להחליף את הפילטר. הדבר עשוי לשמור על פעולתו התקינה של המכשיר.
כאשר יש תקלות ורעשים, או שמכשיר השמיעה שלכם אינו עובד כראוי וקשה לכם לכוון אותו, פנו למוכר או לסוכנות הקרובים ביותר העוסקים בתחום. הם ידעו לטפל בבעיה או להפנותכם למקום המתאים.