העיסוק בשאלה מהו יופי מתחיל בשאלה כיצד מגדירים יופי. כמובן שהתשובה היא סובייקטיבית, וכל אדם מגדיר לעצמו מהו יופי. אחר כך עולה השאלה, האם הוא דבר שרק נראה או גם מורגש. השאלה האחרונה היא כיצד משתלבת האסתטיקה בחיינו ואיזו חשיבות אנו מעניקים לה.
בשנים האחרונות צצו שאלות סביב ההגדרה של אסתטיקה, שאלות הקשורות בהתנהגות האדם בתחום זה. ראשית, האם יש קשר בין אסתטיקה לבריאות? כיום ברור לכולם שבמקרים לא מעטים ישנו קשר בין השניים. בניתוחים פלסטיים, כאלה אשר מבוצעים מסיבות אסטטיות, למשל, גם עוזרים לבריאותנו, אם בשמירה על גופנו מבחינה פיזית, ואם אפילו בדברים פשוטים כמו טיפול ציפורניים ועור.
השאלה הנוספת העולה כשדנים במונח האסתטיקה היא האם יש אסתטיקה נשית ואסתטיקה גברית, או ששניהם דומים? ברור לכל שישנה הפרדה בין שני המונחים, ולכל מין יש את האסתטיקה שלו. בעוד גברים לא יהססו להשאיר את גופם שעיר, למשל, נשים יסברו שאין זה אסתטי ויבקשו לגלח אותו. או שבעוד שגברים יעשו ניתוחים פלסטיים למתיחת הזרועות, למשל, נשים יבחנו דווקא ניתוחים פלסטיים למתיחת הבטן.
טיפולי אסתטיקה הם רבים ומגוונים. עם הזמן האדם מבקש יותר ויותר לשפר את מראה גופו ולהציג מראה גופני מרשים ומכובד. הרי אין זה מספיק להציג כישורים, לעיתים הצפייה היא גם למראה מצודד וייצוגי. יש לזכור שיופי הוא עניין סובייקטיבי, ומכאן שכל אדם רואה משהו אחר כיפה בעיניו.
ככל שהדרישה לאסתטיקה עולה כך גדלה הדרישה לטיפולים אסתטיים, טיפולים המתבצעים באופן מסודר, במרפאות מסודרות על ידי רופאים מקצועיים. יש לזכור שלמרות שטיפולים אלו טובים ופשוטים, עודף טיפולים עלול ליצור מראה שלא יכבד את בעליו, וייתן תחושה לצופה בו שאין הוא טבעי.