מהי שאיבת שומן
ניתוח שאיבת שומן מטרתו לשאוב שומן בכמויות מוגבלות, מאזורים בהם הגוף לא מצליח להשיל את השומן שבו. מדובר על אזורים עליהם דיאטה לא יכולה להשפיע. בדרך כלל יש צורך בניתוח שאיבת שומן עבור מי שעבר תהליך השמנה והרזייה, אשר השאירו בגוף מקומות שבהם השומן לא נעלם.
כיצד מתבצע ניתוח שאיבת שומן
תחילה מקבל המטופל תרופת טשטוש, ואחרי שהרופא ירידם אותו בהרדמה כללית, הוא יתחום את האזור בו תתבצע השאיבה. השאיבה מתבצעת בעזרת צינורית המוחדרת לגוף, ושואבת ממנו שומן אל מיכל שקוף. ברגע שהרופא יבחין ששאב את הכמות הנדרשת עבור טיפול אחד הוא יסיים את השאיבה, יתפור את האזור, והמטופל יעבור לחדר התאוששות.
באלו אזורים ניתן לבצע שאיבת שומן
שאיבת שומן מתבצעת באזורים בהם, כפי שציינתי, דיאטה לא יכולה להשפיע. מדובר על קרסוליים, ישבן, ברכיים, מותניים, שיפולי בטן או חזה. בדרך כלל אזורים אלה יכולים עדיין לשאת את השומן ולא מורידים אותו גם אחרי תהליך הרזייה. תופעה זו ידועה בעיקר אצל מי שעבר תהליך השמנה והרזייה קיצוניים או אצל נשים אחרי הריון.
כמה שומן ניתן לשאוב בכל טיפול
בכל טיפול אפשרי לשאוב בין 2 ל-3 ק"ג שומן. חשוב לזכור, ששאיבה של יותר מכמות זו עלולה לערער את מצב הנוזלים בגוף וליצור בעיות פנימיות למטופל. במידה ויש צורך לשאוב יותר שומן ימליץ הרופא למטופל לעבור מספר טיפולים, כאשר בין טיפול לטיפול תהיה הפסקה של חודש ימים לערך.
מי יכול ומי לא יכול לעבור טיפול שאיבת שומן
טיפולים אלו נבחנים היטב אצל הרופאים, ולכן על מנת לעבור אותם יש לבצע קודם לכן בדיקות מקיפות אצל הרופא המטפל. על מנת לעבור טיפול זה יש להיות מתחת לגיל 40, עם עור גמיש. הסיבה שיש צורך בעור גמיש היא שאחרי הטיפול העור צריך להתאים את עצמו למצב החדש בו אין מתחתיו עוד שומן ולהימתח בהתאם.
מהם הסיכונים בטיפול שאיבת שומן, וכיצד מטפלים באזור אחרי הטיפול
כמו בכל טיפול, כך גם בטיפול שאיבת שומן ישנה אפשרות לדימום או זיהום. כמו כן יתכנו צלקות מן החתך אשר הרופא עושה או כאבים באזור הניתוח. אחרי הטיפול המטופל ייחבש בחבישת לחץ למשך יומיים, אסור לו ללבוש חגורה או לגרוב גרביים רגילות, במידה והניתוח בוצע באזורים שמצריכים זאת. על המטופל לעסות את האזור כדי לאזן את העור ולהמיס את השומן שנותר באזור. אחרי חודשיים לערך תוכלו לראות את תוצאותיו של טיפול זה.