נשים בסביבות גיל המעבר שהגיל מתחיל לתת את סימניו על פניהן, או נשים שעברו שינויי משקל מעל 5 ק"ג בערך, וגם כמובן כתוצאה מכוח הכבידה ומתורשה, יכולות לסבול מתופעה של הופעת קמטים מיותרים על הפנים, אשר גורמים למראה פנים נפול, עייף וזקן יותר.
הקמטים היותר שכיחים למילוי הינם אלה המתחילים מצידי השפתיים ומסתיימים בצידי הסנטר, אלה המתחילים בצידי האף ומסתיימים בצידי השפתיים, וקמטים מעל ומתחת לשפתיים.
כדאי לדעת שאפשר למלא כל קמט במידה והוא אינו עמוק מדי, ובהתייעצות עם המנתח הפלאסטי אפשר להחליט ביחד אלו קמטים כדאי ואפשר למלא ואלו קמטים רצוי להשאיר על הפנים מבלי לפגוע במראם.
הליך מילוי קמטים נעשה באמצעות הזרקת חומר דרך מחט דקה מאוד לתוך הקמט על מנת למלא אותו. כתוצאה מכך עור הפנים מתיישר והקמטים נעלמים.
החומרים המוזרקים לתוך הקמטים במהלך מילוי קמטים מתחלקים לשני סוגים עיקריים:
- חומרי מילוי סינטטיים שעברו עיבוד, מסוג סיליקון רפואי וביו-אלקמיד- חומרים אלה אינם נספגים בגוף, ולכן העמידות שלהם גבוהה יותר. הם ממלאים היטב שקעים וקמטים עמוקים ומחזיקים מעמד יותר זמן. הבעיה העיקרית עם החומרים הלא טבעיים היא שהגוף יכול לדחות אותם ולפתח תגובות אלרגיות אליהם.
- הסוג השני של החומרים המוזרקים במהלך הליך מילוי קמטים הם החומרים הטבעיים שמתבססים על חומרים הקיימים בגוף ושייכים אליו. הגוף מזהה את החומרים האלה כחלק ממנו, ולכן הוא אינו דוחה אותם. הבעיה העיקרית עם החומרים הטבעיים היא שישנה אפשרות שהם ייספגו במהירות בגוף, ולכן יכול להיות שיהיה צורך לחזור על ההליך מספר רב יותר של פעמים.
למרות זאת , הרבה רופאים היום מעדיפים להשתמש בחומרים הטבעיים שנחשבים יותר ידידותיים לגוף בהליך מילוי קמטים מאשר בחומרים הסינטטיים.