טיפולי בוטוקס אינם טיפולים מסובכים. מדובר בטיפול בו מוזרק החומר, העשוי חלבון, אל תוך הקמט. בכך הוא משתק את שריר הפנים, ולמעשה פוגע בגמישותו. הוא מחליש אותו עד שהקמט נעלם. מטרת הבוטוקס היא למנוע את שחרור החומר שבין העצב לשריר, למנוע בכך את התכווצותו של השריר, ולאפשר לו להתרפות. במצב הרפיה אין הוא יכול ליצור קמט.
לבוטוקס נמצאו מספר תחליפים במהלך השנים, תחליפים שמטרתם לבצע טיפול יום יומי בקמטי ההבעה, אלה שבהם מטפל גם הבוטוקס. בין היתר מדובר בטיפול לילה של קרמים אשר מכילים אדנוקסין, חומר המכיל מגנזיום אשר מטרתו לחסום את הסידן הגורם להתכווצות העור. לרוב ניתן להתחיל לראות את תוצאותיו של טיפול זה אחרי מספר שבועות .
תחליף אחר הוא תיקון הקמטים על ידי מניעה מהסידן לחדור אל תאי הקולגן והאלסטין. תרכובות אלו מכילות גם חומרים שמטרתם לשמור על גמישות ורכות העור.
אופציה אחרת היא קרם יום, המרפה את שרירי הפנים בעזרת ויטמינים וחומרי לחות הנמצאים בו. כמובן שאופציות אלה אינן וודאיות במאה אחוז, ויש צורך בטיפול עקבי לשם הצלחתן.
אומנם טיפולים אלו הינם ביתיים, נוחים יותר, ואף זולים יותר מטיפול בוטוקס, אך יש לשים לב שהם אינם מעניקים תוצאות של מאה אחוז, ומצריכים טיפול עקבי וממושך. זאת להבדיל מטיפול בוטוקס, אשר מראה תוצאות באופן מיידי, וכל מה שנדרש מן המטופל הוא לבצע את הטיפול אחת לחצי שנה לשם העלמת חוזרת של קמטי ההבעה. פרט חשוב נוסף הוא שתחליפים אלו דורשים לא פעם סוג עור מסוים, גיל מסוים, והינם טובים למשך תקופה קצרה ביותר, לעיתים עד כדי שעות בודדות. הכוונה היא כמובן לתחליפים שאינם טובים ומוצלחים.
כל הטיפולים דורשים, כמובן, אישור של רופא העור שלכם. לשם הצלחת הטיפול, בוטוקס או כל טיפול תחליפי אחר, מומלץ ליידע בכך את רופא העור שלכם ולשאול לדעתו. רופא העור יודע ממה עורכם מורכב, ממה הוא סובל וכיצד ניתן לטפל בו. אומנם תופעות הלוואי של תחליפים אלו הינן נדירות, ולרוב הם בגדר אי הצלחת הטיפול בלבד, אך עדיין אף אחד לא היה רוצה לבצע טיפול ארוך, רק כדי לגלות שמצב עורו לא השתנה כלל.