ניתוחי הסרת משקפיים הפכו בשנים האחרונות לפופולאריים מאוד. יותר ויותר אנשים הולכים לניתוחים אלה, מתוך תקווה ואמונה שהם יאפשרו להם להסיר את המשקפיים שלהם, ולא להזדקק להם יותר. לצערנו, לא מעט אנשים הלכו לניתוח זה בתקווה דומה, אך לא קראו את האותיות הקטנות. כתוצאה מכך הם הופתעו מן העובדה שלא קיבלו את אשר קיוו לו.
האותיות הקטנות עליהן אני מדבר הן אלה הכתובות בחוזה הנחתם בין הלקוח, קריא- המטופל, לבין מכון הטיפול, קריא- הרופאים אשר עורכים את הניתוח. בכל ניתוח שהוא, גם אם הוא מתבצע בבית חולים ממשלתי, וגם אם מדובר בניתוח חירום, מחויב המטופל או בן המשפחה שלו לחתום על הסכם בו הוא מתיר לרופאים לבצע את הניתוח, ובו הוא מודע לסיכונים הקיימים בניתוח זה.
לא מעט אנשים מוותרים על הצורך לקרוא הסכמים אלו, אם מתוך אמונה ברופאים ובבית החולים, אם מתוך הנחיצות שיש בניתוח, ואם מתוך עצלות. אך אותו הסכם מהווה למעשה ערובה עבור הלקוח (ועבור המטפל) במקרה שמשהו משתבש, או מתבצע דבר מה שלא כשורה, בפני בית המשפט. זאת במידה והלקוח יחליט לתבוע את המכון או את הרופאים.
החוזה בו מדובר הוא חוזה המסביר בדיוק את זכויות הלקוח ואת חובות המטפל. הוא מפרט ללקוח, למה הוא זכאי בעת הטיפול (אם למשל מדובר על ימי אשפוז, סוג חדר שיקבל, אופי הטיפול וכדומה), וכמו כן הוא מגן על הרופא מפני מצבים מסוימים (למשל, מצב בו הלקוח לא מספר על בעיה רפואית הקיימת אצלו ועלולה לפגוע בניתוח ובתוצאות שלו). הסכם בין מטופל לרופא הוא כמו כל הסכם משפטי אחר, ומכאן החשיבות הגדולה שבקריאתו בטרם החתימה עליו.
את הסכם יש לקרוא ולחתום עליו בטרם מתאשפזים לצורך ניתוח הסרת משקפיים. כך תהיו רגועים יותר, תהיו מודעים לזכויות שלכם, ותדעו בדיוק מה עליכם לקבל ומה לא. במידה ואתם חשים שיש משהו חשוד בחוזה- אל תהססו לפנות לעורך דין כדי שיבחן את אותו ויאשר לכם לחתום עליו, או, לחלופין, יציע לכם לוותר עליו. עדיף לחפש מקום שיציע לכם חוזה פחות טוב, אך יותר אמיתי מאשר חוזה חשוד.