יש הטוענים שתקופת ההתבגרות היא התקופה הקשה בחיים. הרי זה השלב בו מתחילים לקבל אחריות על החיים, השלב בו צריכים להתחיל לקבל החלטות שלחלקן תהיה השפעה על כל החיים. אחרים טוענים שזו התקופה היפה ביותר בחיים, התקופה בה האדם מתחיל להתנתק מן הבית ומכיר את העולם באופן עצמאי, עם כל הטעויות וכל ההצלחות שבכך.
התבגרות בעולם המערבי איננה רק ראייה פילוסופית. מדובר בחוויה בעלת משמעות רחבה, הן נפשית והן פיזית. תקופה זו מוגדרת כתקופה בה הנער והנערה מתחילים לקבל אחריות, להעניק פרשנות משל עצמם לדברים. עליהם להתחיל לשרטט את הדרך בה יצעדו בחייהם, ובעיקר- עליהם להתחיל לעבוד למען מימוש הדרך.
עבודה זו איננה פשוטה. מדובר בתחרות קשה מול אחרים הרוצים לעשות בדיוק כמותם, בתחרות אל מול הציפיות שלהם מעצמם והציפיות של המשפחה מהם. לכך יש להוסיף כמובן את התקופה עצמה, בה הם חווים חוויות המשפיעות עליהם ויכולות לפגוע בהם כפי שיכולות לעזור להם.
הפסיכולוגיה של תקופת ההתבגרות מוכרת לכל. כל נער ונערה חווים שינוי פסיכולוגי, לא בהכרח דומה, אך הוא מתקיים באותה תקופה. היציאה לעולם גורמת לניכור כלפי המשפחה, אכזבה מסוימת, מתח ולחץ. התחרות הקשה מול בני גילם, הצורך להוכיח את עצמם ולהשיג דברים גורמים לא פעם לקשיים רבים המשפיעים עליהם.
המתח הזה משפיע גם פיזית. פצעי אקנה, המוכרים לנו כפצעי בגרות, מופיעים לא פעם כתוצאה ממתחים אלו. פצעים אלה הם אחת הדוגמאות הטובות לשינויים שחלים בגיל ההתבגרות. מדובר בשינוי פיזי אשר מופיע בפנים, ויכול להשפיע באופן קשה על חיי החברה של הנער או הנערה, ובכך להשפיע על החיים בכלל.
פצעי אקנה אינם דבר קל או נעים. למרות שהם יכולים לעבור מהר ואפשר לטפל בהם, כל הופעה שלהם יכולה להביא למבוכה גדולה, ובכך לפגוע בכל אורח החיים של הנער או הנערה. יש שיאמרו שזו ההוכחה לעובדה שתקופת ההתבגרות היא תקופה קשה, אחרים יטענו כי זו דווקא הוכחה לעובדה שמדובר בתקופה יפה. אחרי הכל, לראשונה מתמודדים הנער או הנערה בעצמם במצב ובכך מתחשלים לקראת העתיד. הכל שאלה של השקפה כמובן.