הגדלת חזה נושאת עמה מספר השפעות שיש לשים לב אליהן ולהתייחס אליהן בהתאם. ידוע עוד מימי קדם, שחזה האישה נחשב לאחד ממקורות הנשיות שלה, הן כמקור משיכה לגברים, כאחד האיברים בגוף המסמלים התבגרות מינית ופיזית, וכמובן מעצם העובדה שממנו יונק התינוק את חלב האם.
מכאן שניתוח הגדלת חזה לא יכול שלא להשפיע על האישה מבחינה נפשית ופיזית. תחילה- בעצם ההחלטה לבצע ניתוח שכזה. יש העושות אותו על מנת להיראות יפות יותר, יש המבקשות להיראות מושכות יותר בעיני גברים, אך יש מי שעושה אותו מתוך תחושה שהחזה שלה הוא קטן ואיננו מספק אותה כפי שהייתה רוצה. במילים אחרות- הוא איננו מעניק לה את הנשיות, שהייתה רוצה שיעניק לה.
הניתוח משפיע על מספר דברים: תחילה- דברים קטנים כמו לבוש. כאשר החזה היה קטן המידות היו קטנות יותר, הבגדים היו צריכים להתאים למבנה הגוף ובפרט למבנה החזה. כאשר החזה גדל יש להחליף בגדים מסוימים שלא יתאימו עוד ולרכוש בגדים שיבליטו את החזה החדש והגדול.
השפעות אחרות חלות על החזה עצמו, וכאן מדובר בהשפעות גדולות יותר. למשל: השפעת המשקל. כאשר הגוף רזה והחזה גדול הוא נראה טוב. אך כאשר ישנה עלייה במשקל גם החזה גדל, ואז המראה היפה יאבד עבור מראה "גדול" מדי. הדבר מתאים גם להשפעה של הגיל: ככל שמזדקנים החזה הופך נפול יותר, ואז עלול להיווצר מצב של חזה גדול ונפול, מראה שאיננו אסתטי ובוודאי לא מתאים לתוצאה שרצינו לפני הניתוח.
לא במקרה לא ציינתי את השפעת ניתוח זה על תקופת ההיריון ואחריו. מחקרים רבים מוכיחים שבניגוד למה שאנו נוטים לחשוב, אין לניתוח הגדלת חזה השפעה כלל על היריון או על יכולת ההנקה לאחר ההיריון. אומנם במצבים קיצוניים, כאשר מתבצע חתך בפטמה, ישנו סיכוי לפגיעה ביכולת ההנקה, אך בניתוחים בהם החתך מתבצע מתחת לשד או בבית השחי אין אפשרות שיכולת זו תיפגע. לכן, עם כל ההשפעות של ניתוח זה, הן הנפשיות והן הגופניות, על ההיריון אין לו השפעה כלל.