נשים אשר פונות אל ניתוחי הגדלת חזה מקבלות לא פעם מן הרופא ייעוץ והמלצה לבצע גם הרמת חזה באותה עת, שכן ניתוחי הגדלת חזה ללא הרמתו עלולים להביא לנפילת החזה עם הזמן. דבר זה עלול לפגוע בתוצאות הניתוח, ואף יגרום לאישה תוצאות קשות יותר, הן מבחינה אסתטית והן מבחינה פיזית. לכן עדיף לעבור ניתוח הרמת חזה לצד ניתוח הגדלת חזה.
כיצד מרימים את החזה?
ניתוח הרמת חזה הוא ניתוח שלמעשה מעצב מחדש את חזה האישה. הרמת חזה מתבצעת הן בעת הקטנת חזה, והן עבור מי שבוחרת לעבור הגדלת חזה בנוסף להרמת חזה. הסיבה היא שבעזרת הרמת חזה ניתן להסיר עודפי עור מיותרים, לעצב מחדש את מיקום הפטמות, ובמידה ומדובר בהרמת חזה בנוסף לעוד משהו- יש גם עיצוב על פי הגודל החדש שהשד מקבל.
ניתוח הרמת חזה מתבצע בהתאם למצב השד. בדרך כלל נוהגים הרופאים לסווג את נפילת השד ב-4 רמות, החל מנפילה מינימאלית ועד הנפילה הגבוהה ביותר. על פי רמת נפילת השד קובע הרופא האם המטופלת יכולה לעבור את הניתוח, ומה בדיוק ייעשה לה בניתוח. כפי שציינתי, רופאים ממליצים לא לבצע הגדלה ללא הרמה, שכן אז החזה ייפול, ויהיה צורך בהרמתו שנית בניתוח.
הניתוח
ניתוח הרמת חזה מתחיל באבחון הרופא את מצב השדיים, הן בישיבה והן בעמידה, ולאחר מכן בבדיקות רפואיות שגרתיות שיבחנו האם המטופלת יכולה לעבור ניתוח פלסטי. מצב צניחת השדיים הוא זה אשר יקבע כמה עור יוסר מהם, עד לאן הם יורמו והיכן יציב הרופא את הפטמות במקומן החדש. בכל מצב שהוא, תיווצר צלקת מסוימת בקפל השד.
אורך הניתוח נקבע לפי גודל השד. לרוב הוא נמשך כמה שעות, והוא מתבצע תחת הרדמה מלאה. לאחר הניתוח תשהה המטופלת במקום למשך 24 שעות. החזרה לשגרה נעשית כבר באותו שבוע, כאשר בסיומו של השבוע הראשון מהניתוח יוסרו התחבושות מן האזור. אל פעילות ספורטיבית יהיה ניתן לחזור בשלב מאוחר יותר. הסיכונים של ניתוח פלסטי זה הם דימומים, זיהומים, ירידה בתחושת השדיים או עיצוב לא נכון שיוצר א-סימטריה.