על ראשינו יש בין 100 ל-150 אלף שערות, כל שערה יוצאת מתוך זקיק (שורש השערה) הנמצא מתחת לקרקפת. השערה צומחת בכסנטימטר בכל חודש. השלב הראשון בצמיחה, נקרא אנאגן. בשלב זה צומחת השערה מבסיס הזקיק עד לאורכה המלא. בשלב השני, שלב הקטאגן, הצמיחה נעצרת, השערה מתכווצת ובסיס הזקיק מתפרק. בשלב זה השערה מתרחקת מכלי הדם, אשר עוזרים לה בעת תהליך צמיחתה לצמוח. התרחקות זו גורמת לשערה להיחלש. אז מגיע השלב השלישי, שלב הטלוגן. בשלב זה, השערה מחוברת באופן חלש לזקיק, עד כדי נשירתה. בתהליך של הקרחה השורש הולך ומתנוון, עד שאין הוא יכול להצמיח עוד שיער.
כעת נספר על מספר מיתוסים לגבי נשירת שיער ונעמוד על אמיתותם:
המיתוס המוכר ביותר הוא שנשירת שיער היא דבר גנטי. אין הדבר מוכח, אך אם ישנה נשירת שיער הרי שהיא נובעת מתסמינים שעוברים בתורשה מצד שני ההורים.
מיתוס אחר מספר שנשירת שיער נובעת מחפיפה יומיומית או סירוק יתר בעזרת מסרק. רופאים מצהירים שמיתוס זה הינו מופרך לחלוטין. הסיבה שמיתוס זה מקובל היא שבעת החפיפה או הסירוק ניתן לראות שיער נושר, אך אין הדבר קשור לפעולה המתבצעת, שכן השיער הוא חזק ולא ניתן לגרום לנשירתו בעזרת חפיפה או סירוק. מה שנכון הוא שביצוע פעולות אלו בתדירות גבוהה כן יכולה לגרום נזק לשיער.
מיתוס אחר שאנשים נוטים לקבל הוא שתספורת קצרה מחזקת את השיער, ובכך שומרת עליו מפני נשירה. אך אין קשר בין עובי השיער לתספורת. עובי השיער נובע מאופי השורשים ולא מאופי התספורת של האדם.
מה כן יכול לגרום לנשירת שיער? תזונה לא נכונה נחשבת לגורם עיקרי באובדן שיער. לא פעם מצבים של דיכאון יכולים להשפיע על אובדן שיער. הדבר נובע מתזונה לקויה בעת שנמצאים במצב דיכאוני, ו/או בגלל תופעות הלוואי של כדורים למניעת הדיכאון. עם זאת חשוב לציין, שתזונה נכונה לא בהכרח שומרת השיער מפני נשירה.
מי שיש לו טסטוסטרון DHT, אשר עובר בתורשה, סובל משיער דק וקצר אשר נושר בקלות עקב חוסר יכולת של הזקיקים לייצר שיער חדש. נשים מוגנות מפני טסטוסטרון בגלל רמת הורמונים גבוהה יותר מהגבר.
גורמים נוספים לנשירת שיער הם רמות נמוכות של ברזל, ויטמין B12 או אבץ.
אחד מן המיתוסים הנכונים לגבי נשירת שיער הוא העובדה שאסיפת השיער לקוקו, גורמת להחלשתו, בגלל משיכתו כלפי מטה, מה שמחליש את השורשים ומביא לנשירת שערות.
ישנן דרכים להתמודד עם נשירת שיער, בין היתר על ידי תוספות שיער. תוספות אלו מודבקות בעזרת דבק סילקוני או בעזרת הלחמת קצוות השיער אל תוספות השיער. תוספות אלו הינן טבעיות, ולאחר הוספתן ניתן לטפל בהן כאילו היה זה השיער הטבעי שלכם.