אחד האלמנטים החשובים באריזה העצמית הוא משקלם של החפצים. לכאורה- נראה לנו שחפצים כבדים יכולים להיפגע פחות מטלטלות הדרך, או שחפצים פשוטים יכולים להחזיק מעמד זמן רב יותר בקרטונים, ומכאן שאפשר למלא את הקרטונים בכל טוב. אך לא כך הדבר: למשקלם של החפצים יש חשיבות גדולה בעת האריזה.
גם אם קרטון הינו חזק, אם נדחס לתוכו דברים רבים הוא ייקרע או ייפתח בשלב מסוים. במקרה כזה ייגרם נזק לתכולתו. חשוב שהקרטון יהיה אטום היטב, ושהחפצים שיהיו בו לא יעברו את גובה הקרטון, על מנת שלא יגרמו לקריעתו. כמו כן חשוב שהקרטון יהיה מקובע היטב בעת הדרך, על מנת שלא יזוז. כנ"ל כאשר מדובר בחפצים כבדים: אלו יכולים לקבל פגיעות מחפצים קלים, במקרה שאלה יכולים לזוז בזמן הנסיעה, מה שעלול לחבל בחפץ הכבד.
דוגמא טובה לחפצים "בעיתיים" הם דיסקים או ספרים. ספרים אומנם לא יכולים להישבר, אך משקלם הרב יכול לגרום לקרטון להיפתח ולהפיל עמו את כל הספרים. דיסקים, לעומת זאת, יכולים להישבר, אך מאחר ומדובר בחפץ קל יותר מספר- הסיכוי שהם יצליחו לגרום לקרטון להיפתח הוא נמוך יותר.
שאלה אחרת שעולה בעת אריזה לקראת מעבר דירה היא איזה חפצים של הילדים לארוז ואיזה לקחת עמנו ברכב. ילדים קטנים, להבדיל ממבוגרים, צריכים את הצעצועים שלהם. לא נדבר על כל חפצי המחיה שלהם (טיטולים, מוצץ, בקבוקים וכדומה), ולכן חשוב שבעת האריזה תדאגו להשאיר בחוץ מספר צעצועים עבורם, כדי שלא יצטרכו לחכות עד אשר תסיימו לפרוק את החפצים בדירתכם החדשה.
שאלה אחרת היא מה לעשות עם חיות הבית? כאשר מדובר בתוכים או דגים אין בעיה להעביר את "הבית" שלהם יחד עמם בנסיעה, אך מה כאשר מדובר בכלב או חתול? גם כאן, כמו במקרה של הילדים, חשוב להשאיר את האוכל, הרצועה, וכמה צעצועים שלהם בחוץ, על מנת שיוכלו לשחק בעת שאתם תהיו עסוקים בפריקת החפצים. זכרו שהפריקה יכולה לקחת לכם יום-יומיים, ומכאן שעדיף שדברים אלו יהיו זמינים במהירות האפשרית.