|
|
|
מאמרים בתחום קורס ברמניםאם בעבר קורס ברמנים נחשב לקורס של בני נוער אחרי צבא המבקשים לעבוד במקצוע, הרי שכיום הקורסים האלה מיועדים לכל מי שרוצה ללמוד את רזי האלכוהול על בורים, לא רק בהיכרות של משקאות פשוטים אלא בלימוד ההיסטוריה והתרבות של האלכוהול והשתייה.
מי שמכיר את חיי הלילה בישראל יודע שבשנים האחרונות נכנסו משקאות אלכוהוליים רבים לבארים ולמועדונים . אם בעבר המשקאות העיקריים היו בירות מקומיות ומספר משקאות חריפים, הרי שאת מקומם תפסו היום יינות שונים, בירות זרות ושלל משקאות חריפים
מגוונים . לכן קורס הברמנים או סדנת היכרות בבית ספר לברמנים נחשקים בעיניי הרבה אנשים, שרוצים לא בהכרח לעבוד בתחום אלא להכיר אותו לעומק . הייתם במסיבה ושתיתם משקה אלכוהולי. אחרי כמה לגימות הרגשתם שזה המשקה הטעים ביותר ששתיתם מימיכם. עכשיו- לכו תדעו מה היה אותו משקה. עבור ברמן אשר עבר קורס ברמנים שאלה זו תהיה טבעית, והתשובה ברורה. אחרי הכל, הוא מכיר את סוגי המשקאות האלכוהוליים האפשריים. אבל עבורכם חלק מן המשקאות הם תעלומה גדולה. כמה פעמים רציתם להרשים את החברים שלכם באירוע חברתי או מסיבה שערכתם, ולהראות להם שאתם לא רק יודעים לדבר על משקאות אלכוהוליים, אלא שאתם גם יודעים להכין משקאות אלכוהוליים כאילו הייתם ברמנים אשר זה עתה יצאו מתוך קורס ברמנים, העומדים לכבוש את עולם האלכוהול המקומי? ישנם שני כללים ידועים בשילוב של אוכל ושתייה: הכלל הראשון- על מנת שלא להשתכר, צריך תמיד לאכול קודם או תוך כדי השתייה. הכלל השני- ישנם מאכלים המתאימים לשתייה מסוימת וישנם כאלה שלא. ישנם מקומות שבהם חוסר הידיעה אלו מאכלים מתאימים לשתייה נחשבת לבורות של ממש. מדובר במקומות בהם שתייה נחשבת לטקס או לאירוע מיוחד. כמה פעמים בחייכם הבוגרים רציתם לערוך מסיבה, להזמין את החברים הטובים ולחגוג איתם יום חגיגי שהיה לכם, או סתם לחגוג איתם לשם החגיגה? אין הדבר מורכב כול כך: כולנו יכולים להזמין כמה חברים הביתה, להציע להם קצת אוכל, שתייה, להשמיע מוזיקה ברקע ולקרוא לכך מסיבה. אך אם אנו רוצים לערוך מסיבה אמיתית לחברים- זה כבר דורש הכנות וידע מסוים. מי שמכיר את תרבות המוסיקה יודע שלכול מוסיקה יש טעם אלכוהולי מסוים. טעם זה מתבטא בשתייה אשר מוגשת בהופעות ובשתייה שהולכת טוב, כמו שאומרים, עם מוסיקה מסוימת. אפשר כמובן לערבב, וכמובן שהדבר תלוי בזמן, אך סביר להניח שלא יגישו לכם באולם אופרה בירה, שכן זה לא ייראה מתאים לא לברמן ולא לקהל. ברמן הוא לא סתם "מוזג". ברמן הוא אדם הבקיא ברזי סוגי היינות, הליקרים והקוקטיילים. הוא האיש שיודע "מה הולך עם מה", מה מוזגים למה, מה מערבבים עם מה. הוא יודע את ההיסטוריה, את הכימיה ואת הגיאוגרפיה, זאת- בנוסף להיותו להטוטן ופסיכולוג לעת מצוא. בקיצור- הברמן צריך ללמוד לא מעט. עולם המשקאות האלכוהוליים הוא עולם קסום ואינסופי. כל משקה וצורת הכנתו, זמן שתייתו, מקום השתייה שלו והכלים להגשתו, כל משקה וההיסטוריה שלו, וההשפעה שלו. את כל אלה צריך הברמן לדעת. את הבסיס להתמצאות במשקאות האלכוהוליים יקבל הברמן בקורס הברמנים שיעבור. כל בר המכבד את עצמו- אם זהו בר משקאות חריפים לשמו או בר מוזמן באירוע- צריך להכיל מבחר של משקאות אלכוהוליים אשר יענה לטעמם של כמה שיותר אנשים. הברמן המוזג את המשקאות האלה צריך להכיר אותם על בורים כמשקאות, וגם כבסיס לקוקטיילים אשר הוא מכין. שיעמוד ויצביע מי שלא רצה אי פעם בחייו להיות ברמן מקצועי ...להיות ברמן נחשב לעבודה נחשקת בעלת פרופיל סקסי במיוחד. בני נוער רבים, לפני או אחרי צבא, מעוניינים ללמוד מקצוע בטרם יתחילו ללמוד באוניברסיטה או במכללה . קורס ברמנים מהווה אפשרות לרבים מהם ללמוד מקצוע שיעזור להם לממן את הלימודים הגבוהים, ויעניק להם אפשרות לעבוד בתחום שמעניין אותם . לכן חשוב שידעו מספר דברים על קורס ברמנים .
|
|
|
|
|
|
|