ביטוח צד ג' אותו אתם עורכים עם רכישת הרכב מגן עליכם מפני תביעות עתידיות של בעלי רכב, אשר עמם הייתם מעורבים בתאונה. באמצעות תשלום לחברת הביטוח, משתתפת זו בכל תביעה שמוגשת נגדנו על פגיעה ברכב שמצריכה תיקון כלשהו. בכל פוליסה של ביטוח צד ג נקוב סכום השתתפות עצמית אשר קובע כמה אנו משלמים לתובע מעבר לתשלום של חברת הביטוח.
בטרם נסביר כיצד יש להימנע מתביעות שווא של נפגעים, יש לומר תחילה שכמעט כל מקרה של תאונה בין כלי רכב יתבע הצד הנפגע כסף, גם רכבו לא נפגע, וכל פגיעה שהתובע טוען שיש בו היא פרי דמיונו. מעטים המקרים בהם אנשים מוותרים על תביעות אלו. לרוב הם ישתמשו בתביעות אלו כדי לתקן שריטות או צבע שהתקלף במקום בו הרכב נפגע. יש לציין שלא מעט ממקרים אלו כלל לא מגיעים לביטוח, אלא נגמרים בין הפוגע לנפגע.
על מנת להימנע מתביעות שעולות על אופי הפגיעה יש לעשות מספר דברים: ראשית- יש לצלם את הרכב הנפגע. כיום בחלק גדול מן הפלאפונים יש מצלמות המאפשרות צילום מיידי. צילום זה יראה את הרכב מיד אחרי שנפגע, וכך, אם הוא יהיה מעורב בתאונה עתידית, לא יוכל הנהג הנפגע לטעון שאתם אלה אשר גרמתם לכך. במידה ואין לכם מצלמה ניתן לנסוע למקום מגורי הנהג ולצלם את הרכב. מוטב לעשות זאת עוד באותו יום.
שנית, יש לחפש עדים אשר יהיו מוכנים להעיד עבורכם במידה והדבר יגיע למשפט או לתת הצהרה לחברת הביטוח לטובתכם. עדים אלו כמובן חייבים לומר אמת, ומוטב שיוכלו להעיד הן על מקרה התאונה והן על הפגיעה שיש ברכב הנפגע. כך יהיה מי שיוכל לעמוד לצידכם במקרה של תביעה.
כמו כן יש לרשום או לצלם בדיוק מה יש ברכב הנפגע. אם יש לו גרר, מגנים, פח מכופף או פנס שבור בחלק אחר של הרכב. זאת על מנת שמצב הרכב יתואר בדיוק כפי שהוא ברגע התאונה.
חשוב לזכור שכל תאונה בה אתם מעורבים ובה נפגע רכב אחר אשר בעליו תובע אתכם ואת חברת הביטוח שלכם מעלה את גודל הפוליסה שתצטרכו לשלם בפעם הבאה כשתחתמו על פוליסה חדשה של ביטוח צד ג'. לכן עליכם לדאוג שכל תביעה תהיה ממוקדת ופחותה ככל הניתן. במידה והתובע יתבע אתכם על הרבה יותר ממה שהוא צריך, ותוכלו להוכיח זאת, גם התביעה המקורית שלו תפגע, שכן אמינותו תפגע. יש לקחת זאת בחשבון הן כתובעים והן כנתבעים.