הכנת הרכב לנהיגת חורף וההכנה העצמית שלנו צריכות להתבצע בטרם מתחיל החורף,ובכל יום בו אנו עולים על הכביש. עלינו להיות מוכנים למצבים שאין אנו רגילים אליהם כל יום, ובעיקר- ן לשינויים פתאומיים בתנאי הכביש, במזג האוויר, או באופי התנועה שעל הכביש, שינויים אשר משנים באחת את יכולות הנהיגה שלנו ואמורים לשנות את אופי הנהיגה שלנו.
מדוע נהיגת חורף שונה מזו של הקיץ? בעוד שבקיץ הראות טובה, הכביש רגיל, והשפעה היחידה של מזג האוויר היא החום הבלתי נסבל, בעיה אשר ניתן לפתור בעזרת הדלקת מזגן, הרי שבחורף אנו סובלים מראות לא טובה כתוצאה מערפל, כביש חלק כתוצאה מגשמים או ברד, והשפעות מזג אוויר כמו גשמים עזים. כל אלה משפיעים על הנהיגה שלנו ועל אופי הנסיעה של הרכב בו אנחנו נוהגים.
כיצד מכינים את עצמנו לנהיגת חורף? כאשר מגיע החורף עלינו להיות מוכנים לכך שהנהיגה שלנו צריכה להיות הרבה יותר איטית, יותר זהירה, להביט על כל הזמן על הכביש בלי לתת לשום דבר להפריע לריכוז שלנו. יש לשמור מרחק מהרכב שלפנינו, שכן יכולת הבלימה שלנו בחורף שונה מזו שבקיץ (עקב תנאי הכביש החלק). יש להימנע מכניסה לשלוליות, ולבדוק כל הזמן אם בכביש אין בורות שנוצרו כתוצאה מהגשם. כמו כן אסור לשכוח שלפי החוק יש להדליק אורות גם ביום בדרכים בינעירוניות בין החודשים נובמבר למרץ.
כיצד מכינים את רכבנו לנהיגת חורף? קודם כל יש לבדוק זה את הצמיגים: צמיג מחזיק בדרך כלל כשלוש שנים, ולאחר מכן הוא נפגע מבלאי. לכן, לפני תחילת החורף יש לבדוק את הצמיגים ולהחליף במידת הצורך לכאלה שיהיו חזקים, גמישים וקלים יותר לשליטה. בנוסף יש לבדוק את מערכת החשמל של הרכב, מאחר שבחורף חשוך יותר גם בשעות היום. כמובן שמערכת הפשרת האדים חייבת לעבוד בצורה תקינה, וכמו כן יש לבדוק שהמגבים אכן מצליחים להסיט את מי הגשם מן השמשות ולנקות אותן כראוי.
חברות ביטוח המבטחות בביטוח רכב מחייבות את הנהגים להכין את רכבם לחורף, ולא פעם אף שולחות את הרכב לטיפולים אלו מטעם חברת הביטוח, זאת על מנת להימנע מן האפשרות שהנהג יעשה תאונה בחורף, תאונה אשר תאלץ את חברת הביטוח לשלם לו או לנהג/הולך הרגל הנפגע את הפיצוי המגיע לו. מעבר לכך שחברת הביטוח והמדינה דורשות להכין את רכבכם לחורף, עליכם לדרוש זאת מעצמכם, למען ביטחונכם האישי.