קורס בישול הודי 2007: שבעה תבליני חובה במטבח ההודי (קופסת 7 התבלינים): אבקת צ'ילי, אבקת כוסברה, כורכום, גאראם מסאלה, מלח, כמון, אניס
גאראם מאסלה: 10% פלפל שחור 10% ציפורן 5% קינמון 5% כוכבי אניס 10% הל ירוק 10% הל שחור 10% עלי דפנה 10% זרעי כמון 30% אגוז מוסקט ל- 100 גרם גאראם מאסלה: פוד פרוססור 22 – 25 דקות, לבדוק אחרי כל 5 ד', לערך.
כמו 7 התבלינים, יש להכין לפני תחילת הבישול : מחית מבצל גדול עם קצת מים (במג'ימיקס), מחית שום עם קצת מים, מחית עגבניות בלי מים, ג'ינג'ר מגורר גס עם קצת מים. הכמויות בהמשך הינן ל- 2 אנשים (יש להכפיל או לשלש וכו').
פאקורה ירקות: 100 ג' אבקת עדשים צהובות 1 בצל קטן לקצוץ קטן ולהוסיף לאבקה 1/2 תפו"א קטן, לחתוך קטן קטן 2 כפיות אפונה 1/2 כפית ממרח בצל 1/4 כפית ממרח שום 1/4 כפית ממרח ג'ינג'ר 1/4 כפית אבקת אניס 1/4 כפית אבקת כמון 1/2 כפית צ'ילי טחון 1/2 כפית אבקת כוסברה קורט כורכום 1/4 כפית גאראם מאסלה 1/4 כפית מלח (לטעמי לא מספיק) קורט מלח לימון 1 כפית עלי כוסברה טריים קצוצים אפשרי להכין פאקורה בשילוב ירקות שונים, חתוכים קטן קטן לטגן בשמן עמוק, בווק, משני צדדים, ניתן להגיש עם קטשופ.
צ'אי מאסלה: 1 כוס מים, להרתיח קודם לכן ולהוסיף קצת ג'ינג'ר 1/4 כפית אבקת מאסלה 1 כפית תה שחור 2 כפיות סוכר
פאלאק פוטייטוס (תרד עם תפו"א): לחתוך עלי תרד ולבשל 10 ד', להעביר למיקסר ולטחון (בעיני הבישול ארוך מדי והתרד טחון מדי) 3 עלי דפנה חתיכה קטנה כוכב אניס 1/2 כפית ממרח בצל 1/2 עגבניה קטנה חתוכה 2 מצקות שמן לווק להכניס הבצל לשמן החם, כשמזהיב להוסיף העגבניה החתוכה. בקערה אחר,: 1/2 כפית מחית בצל 1/4 כפית מחית שום 1/4 כפית מחית ג'ינג'ר 1/2 כפית אבקת צ'ילי 1/4 כפית אבקת כוסברה קורט כורכום 1/4 כפית מלח קצת מים ולערבב, לבשל עד שהמים מתאדים ואז להוסיף התרד הטחון, קצת מים ולערבב, לאחר להוסיף 1/4 כפית גאראם מאסלה, ו 1/2 תפו"א מבושל, לחתוך לחתיכות.
מלאי קופטה (דומה לקובה ללא מילוי): 1 תפו"א מבושל ומעוך (הבשלן שלנו מעך אותו בשתי אצבעות..) מלח גאראם מאסלה 1 כפית אבקת קוקוס 1 כפית פירות יבשים לערבב. להכין קציצות מאורכות, לטבול במים ולצפות אותן בקמח לבן ולנער. לטגן בשמן עמוק ולהניח בצד. רוטב: 2 מצקות שמן מעט פלפל שחור גרגירים לא טחון 1 ציפורן חתיכה קטנה קינמון (1 ס"מ) חתיכה קטנה כוכב אניס (1 ס"מ) 1/2 כפית בצל קצוץ והכל לתוך השמן החם, לאחר שמזהיב, להוסיף: 1/4 כפית ממרח ג'ינג'ר 1/4 כפית ממרח שום 2 כפיות ממרח בצל 2 מצקות ממרח עגבניות 1/2 כפית אבקת צ'ילי 1/2 כפית אבקת כוסברה קורט כורכום 1/4 כפית גאראם מאסלה 1/4 כפית מלח 1 כפית עלי כוסברה קצוצים לבשל עד שכל המים נספגים ואז להוסיף 1 כוס מים, לבשל 1/4 שעה מינימום ואז להוסיף 1/4 כפית אבקת קוקוס. להגשה, להניח על צלחת את הקופטות ומעל 2 מצקות של הרוטב.
אורז יחודי לרג'אסטן KHICHDI: 4 כפיות שמן 3 עלי דפנה 2 ציפורן 1/4 כפית אניס 1/4 כפית כמון לא טחון 1 כפית בצל קצוץ בקערה נפרדת: 1/2 כפית ממרח בצל 1/2 כפית ממרח שום 1/2 כפית ממרח ג'ינג'ר 1/2 כפית אבקת צ'ילי 1/4 כפית אבקת כוסברה קורט כורכום 1/4 כפית מלח וקצת מים ולערבב. ולתוך הסיר : 1/2 כוס אורז 1/2 תפו"א חתוך קטן (לא מבושל) 2 כפיות אפונה 1/2 כוס מים ואת קערת התבלינים לכסות, אש בינונית, לאחר הבישול להוסיף מעל עגבניה חתוכה ולערבב.
צ'יקן מאסלה: (1/2 ק"ג עוף, כרעיים) 2 מצקות שמן 1 עלה דפנה 2 כפיות בצל קצוץ בקערה נפרדת: 2 מצקות ממרח בצל 2 כפיות ממרח שום 1 כפית ממרח ג'ינג'ר 3 כפיות יוגורט 2 כפות אבקת צ'ילי 2-3 כפיות אבקת כמון 1/4 כפית כורכום 1 כפית מלח 1/4 כפית גאראם מאסלה לערבב הכל ולתוך הסיר, להוסיף לקערה מעט מים . במכתש ועלי: 2 זרעי הל שחור, לפתוח 2 זרעי הל ירוק, לפתוח 1 כוכב אניס 6 ציפורן 1 חתיכה קטנה קינמון 1/2 כפית פלפל שחור גרגירים לא טחון. לכתוש הכל להכניס לסיר וגם את הכרעיים החתוכים, לבשל 20 דקות, ולהוסיף 2 כוסות מים, לסגור ולהמשיך לבשל. לאחר שהתבשיל מוכן, להוסיף כוסברה קצוצה ולערבב.
צ'אפאטי (לחם הודי, דומה לפיתה חומה, דק מאוד) ל- 7-8 יח': 1/2 כוס קמח צ'אפאטי קורט מלח לערבב יחד עם מעט מים, לעטוף במעט שמן עד שלב זה יכול להשאר במקרר כמה ימים. לחלק ל-7-8 חלקים (או פחות..) לגלגל לכדור ולטבול בקמח, לרדד ולהפוך ושוב לרדד ולהפוך, להוסיף מעט קמח מעל. כאשר מוכן, לטפטף מעל שמן על הצ'אפאטי ולהניח על מחבת ישרה, על הגז, 2 צדדים, לא לשרוף.
גולב ג'אמון (קינוח הודי מסורתי): 100 ג' סוליד מילק (לבשל 3-5 ליטר חלב עד שהופך למוצק, מסופקני..) 2 כפיות קמח לבן לערבב וללוש היטב, עד שהתערובת מפרישה שומן על היד. לחמם בווק, ג'י (חמאה מזוקקת) לגלגל לעיגולים קטנים (2 ס"מ קוטר) ולטגן בג'י לחמם 2 מצקות סוכר עם קצת מים, ליצור סירופ ולשפוך מעל הגולב ג'אמון. |